Hlavní obsah

Klaus v pátek přijme Fischera, chce vědět, jak pokročila jednání

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Designovaného premiéra Jana Fischera přijme v pátek prezident Václav Klaus. Fischer bude hlavu státu informovat o vývoji jednání o sestavení nového kabinetu, který vystřídá vládu premiéra Mirka Topolánka (ODS).

Foto: Michal Krumphanzl , ČTK

Prezident republiky Václav Klaus (vpravo) jmenoval 9. dubna v Praze Jana Fischera do funkce předsedy vlády ČR.

Článek

"Premiér bude prezidenta republiky po dvou týdnech od svého jmenování do funkce informovat o aktuálním stavu vyjednávání o sestavení nové vlády České republiky," oznámila prezidentova kancelář.

Fischer v týdnu absolvoval celou řadu jednání a schůzek s jednotlivými kandidáty, které strany nominovaly na ministerské posty. Prozatím žádnému z uchazečů post v novém kabinetu nenabídl.

Designovaný premiér se spolu s premiérem v demisi Topolánkem sešel ve středu na pracovní snídani s předsedou Evropské komise Jossé Manuelem Barrosem. Právě bezproblémové dokončení evropského předsednictví bude jednou z priorit Fischerova překlenovacího kabinetu. Ten by se měl své funkce ujmout zřejmě 9. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám