Hlavní obsah

Grégr vystoupil z ČSSD kvůli sesazení vlády

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý místopředseda vlády Miloše Zemana a ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr vystoupil z ČSSD. Jako jeden z důvodů uvedl vyslovení nedůvěry vládě v době předsednictví EU. Ze soc. dem. vystoupil k 7. dubnu, stranu o tom informoval doporučeným dopisem.

Foto: Archiv, Právo

Miroslav Grégr

Článek

„Chci si plně užívat nabyté svobody a volně vyjadřovat své názory a stanoviska, aniž bych musel brát ohled na stranické postuláty a direktivy a rizika s tím spojená,“ zdůvodnil včera Grégr odchod na dotaz Práva.

„Také se chci vymezit vůči vulgaritě a bezohlednosti, panující na politické scéně. Do toho zahrnuji i vyslovení nedůvěry vládě v době předsednictví EU, které bych v jiném časovém úseku považoval za velmi prospěšné,“ dodal Grégr.

Byl dlouholetým členem, do soc. dem. vystoupil na počátku roku 1991. Až do roku 2001 byl členem předsednictva ČSSD, v letech 1996 až 2002 byl poslancem. Odchodem z ČSSD tak následuje svého bývalého vládního i stranického šéfa Zemana, který tak učinil v březnu 2007.

Grégr 6. dubna rezignoval i na post šéfa sdružení Přátelé Miloše Zemana. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám