Hlavní obsah

Borůvková hrozí redaktorovi Práva trestním oznámením

• Aktualizováno

Šéf ČSSD Jiří Paroubek v úterý v tiskovém prohlášení obvinil redaktora Práva Jiřího Ovčáčka z šíření nepravd za to, že minulý týden napsal, že kandidátku na post místopředsedkyně strany Alenu Borůvkovou mezi jinými doporučila také jeho manželka Petra Paroubková. Tuto informaci však tehdy potvrdila Ovčáčkovi sama Borůvková.

Foto: ČTK

Alena Borůvková (ČSSD)

Článek

„Hodně v tom dělá i Petr Hulinský, nejsem jenom kandidátka Petry. Praha si mě jakoby adoptovala za svou, což je trošku výhoda,“ odpověděla na otázku, zda její kandidaturu doporučila Paroubkova manželka.

„Ona nebyla sama, kdo mě doporučoval, hlavně ona to jako úplně neiniciovala,“ doplnila.

Paroubek na závěr úterní tiskové zprávy uvedl, že nominace Borůvkové je výsledkem standardního nominačního procesu: „A nikoliv – jak naznačují provládní novináři – plodem jakési fiktivní protekce či nepotizmu uskutečňovaného rodinou Paroubkových v ČSSD. Přeji Aleně Borůvkové, aby se nedala obvyklými triky provládních novinářů znechutit a pokračovala v kampani za své zvolení.“

Alena Borůvková zaslala  ve středu ráno redaktoru Ovčáčkovi tři SMS zprávy. V první mu sdělila, že na něho podá trestní oznámení, a zrušila již domluvený rozhovor pro Právo.

Ve druhé napsala, že není možné, aby Petra Paroubková cokoliv navrhovala, a ve třetí uvádí: „Nevyřizujte si osobní animozity přes mou osobu. To říkám důrazně a naposledy, jinak to bude mít právní konsekvence. A toto tlumočte Porybnému.“

Jiří Ovčáček k tomu sdělil Novinkám, že nikdy nenapsal, že by Petra Paroubková navrhovala Alenu Borůvkovou na funkci místopředsedkyně ČSSD. Výraz, který použil, byl „doporučovala“, a pravdivost této informace potvrzuje i audiozáznam rozhovoru s Borůvkovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám