Hlavní obsah

Ministr Říman odchází z vrcholné politiky

Právo, Novinky, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman se rozhodl, že opustí vrcholnou politiku a v nadcházejících předčasných volbách již nebude za občanské demokraty kandidovat do Sněmovny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr Martin Říman (ODS)

Článek

"Já jsem se rozhodl nekandidovat. To ještě neznamená, že definitivně odcházím z politiky. Věci veřejné se dají ovlivňovat i jinak, než ze Sněmovní 1," oznámil ministr Topolánkova kabinetu, který již delší dobu vládne v demisi.

Říman sice hodlá opustit nejvyšší patra politiky, ale podle jeho slov to neznamená, že by snad opouštěl ODS nebo se dále nepodílel na jejím programu. "Budu spolupracovat na programu do voleb. Z ODS určitě neodcházím. Já tedy ne,“ řekl ministr.

Na dotaz o své budoucnosti a případném přesunu do soukromé sféry Říman řekl: "No tak nějak se samozřejmě budu muset živit. Mám to štěstí, že zas na to nemusím nějak spěchat, protože díky pracovitosti mých předků jsem restituoval nějaké objekty a o ty je třeba se starat.“

Ministrem průmyslu a obchodu je Říman od roku 2006. Ve vládní funkci působil již v letech 1996 až 1997, kdy zastával post ministra dopravy a spojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám