Hlavní obsah

Grégr rezignoval na funkci šéfa zemanovského sdružení

Právo, Jiří Ovčáček

Bývalý ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr rezignoval na post šéfa sdružení Přátelé Miloše Zemana. Členem zemanovců ale zůstal. Sdružení zvolí nového předsedu ve čtvrtek, Grégra by měl nahradit exministr školství Eduard Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš zeman (vpravo) s Miroslavem Grégrem (uprostřed) u Slavomíra Klabana

Článek

„Naplnil jsem svoje předsevzetí, tedy, že jsem napomohl založení sdružení, uvedl jsem jej do života a podařilo se mi jeho činnost zpopularizovat. Teď jsem se rozhodl předat štafetu mladším a méně opotřebovaným, abych si šetřil síly na věci příští,“ řekl Grégr v úterý Právu s tím, že k rezignaci došlo k 6. dubnu.

„Členem sdružení samozřejmě zůstávám,“ doplnil. Na dotaz Práva, zda šetření sil „na věci příští“ znamená, že z politiky neodejde, pak Grégr sdělil: „Že bych ve svém věku znovu chtěl do aktivní politiky, tak to nepřichází v úvahu, ale nadále chci být nápomocen věcem, které jsou prospěšné veřejnému životu“.

Člen vedení zemanovského sdružení Miroslav Šlouf pak Právo informoval, že nového šéfa zvolí ve čtvrtek. Měl by se jím stát exministr Zemanovy vlády Eduard Zeman. Podle Šloufa by se Grégr měl stát čestným členem sdružení. Ve čtvrtek přitom navštíví pražské sídlo sdružení také samotný expremiér a bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám