Hlavní obsah

Paroubkovi se nelíbí, že by byl Miko ministrem životního prostředí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi se nelíbí nominace Ladislava Mika na post ministra životního prostředí. Mika nominovali do vlády zelení. Strany se dohodly, že každá nominuje své kandidáty a konečné slovo bude mít designovaný premiér Jan Fischer.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek (ČSSD)

Článek

"Musím říct, že během těch několika málo hodin jsem dostal několik desítek esemesek týkajících se zejména nízké kompetentnosti - údajné nebo skutečné nízké kompetentnosti - nově nominovaného ministra životního prostředí," řekl šéf sociální demokracie na tiskové konferenci své strany před volbami do Evropského parlamentu.

Miko je podle zpráv, které Paroubek dostal, člověk, "který zrovna nemá porozumění pro potřeby výstavby liniových i jiných staveb".

Premiér v demisi a předseda ODS Mirek Topolánek po setkání s Fischerem tvrdil, že nemá se jménem žádného z nominovaných ministrů problém a neopomněl dodat, že konečný výběr ministrů je beztak v kompetenci nového premiéra. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám