Hlavní obsah

Magistrát slíbil zrušit past na řidiče na pražském mostě Barikádníků

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na mostě Barikádníků v Praze ve směru z Holešovic na Bulovku ztratilo body nespočet řidičů. V úseku směrem na Bulovku platí rychlost 50 kilometrů v hodině, většina řidičů to ale netuší. Na mostě Barikádníků totiž asi na 200 metrech platí rychlost 70 kilometrů v hodině, která nájezdem končí, což si většina motoristů neuvědomovala.

Článek

Na tomto zmateném místě policie přitom často měří rychlost, radary nastaví na rychlost 50 kilometrů v hodině, kterou většina aut nedodržuje.

I spořádaní řidiči, kteří svědomitě dodržují předpisy, zde snadno přicházeli o dva body. Po projetí mostem povolenou rychlostí 70 kilometrů v hodině si totiž málokdo uvědomil, že za bočním sjezdem na konci mostu se dostává v platnost znovu padesátka. Na křižovatce žádná značka neupozorňovala na změnu rychlosti. Motoristé tedy jeli dále rychlostí převyšující povolenou rychlost až o 20 kilometrů v hodině, za což hrozí pokuta ve výši 1 500 až 2 500 korun a přidělení dvou trestných bodů.

Magistrát sedmdesátku zruší

Magistrát hlavního města Prahy slíbil nápravu a zvýšenou povolenou rychlost zrušit, aby řidiče nemátla. "Zruší se to a nikde tam sedmdesátka nebude, pracujeme na tom,“ řekl Aleš Krejča z pražského odboru dopravy.

Absurdní značení pobouřilo nejen řidiče, ale také odborníky. "Je to pro řidiče naprosto zmatečné, sedmdesátka na zhruba dvě stě metrů je úplný nesmysl,“ řekl Novinkám předseda Asociace autoškol České republiky Ondřej Horázný.

Krejča vysvětlil, že pro zavedení sedmdesátky na mostě Barikádníků hrál především fakt, že zde nebyl důvod pro omezení rychlosti. "Sedmdesátka tam byla nastavena kvůli charakteru komunikace. Nebyl žádný důvod, proč tam snižovat rychlost, silnice je bezkolizní, bez chodců,“ dodal Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám