Hlavní obsah

Středočeský kraj povolal na opravu silnic trestance

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiřice

Středočeské silnice budou opravovat odsouzení vězni. Snaha ušetřit peníze a zoufalý stav vozovek přiměla vedení kraje k nezvyklému řešení. "Už jsme dohodnutí s vězeňskou službou věznice v Jiřicích, že nám poskytnou čtyři nebo pět vězňů, kteří budou pracovat na údržbě silnic," řekl náměstek středočeského hejtmana Robin Povšík (ČSSD).

Článek

Pracovat začnou vězni na Mladoboleslavsku, kde je i zmíněná věznice. Pokud se tento systém osvědčí, pak by se na podzim mohl rozšířit i v jiných lokalitách. „Tato pracovní síla je podstatně levnější než obvykle, takže je to pro nás výhodné,“ dodal Povšík.

Podle vedení kraje by to neznamenalo ani žádné bezpečnostní riziko. „Vězni neznamenají pro veřejnost žádné bezpečností zatížení. Vězeňská služba za ně ručí. Podle vězeňské služby je problém pro ně najít práci, takže by se mohlo zapojit až několik desítek vězňů, například i do projektu dva stromy za jeden,“ dodal hejtman David Rath (ČSSD). 

Reklama

Výběr článků

Načítám