Hlavní obsah

Letní teploty skončí ve čtvrtek, o víkendu bude pršet

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí s nadprůměrnými teplotami vydrží v České republice pouze do čtvrtka. V pátek a o víkendu meteorologové očekávají velkou oblačnost s deštěm. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ve čtvrtek se dočkáme ochlazení a srážek.

Článek

Zatímco středa bude ještě ve znamení jasné oblohy a odpoledních teplot mezi 19 a 23 stupni Celsia, od čtvrtka se do České republiky začne nasouvat od západu studená fronta. Ta s sebou v průběhu dne přinese zataženo s deštěm a bouřkami, které mohou být zvláště v horských oblastech doprovázeny i krupobitím. Středeční ráno bude poměrně chladné a meteorologové předpovídají i přízemní mrazíky.

Oblačno a zataženo bude i v pátek. Opět dojde na přeháňky a ojedinělé bouřky s tím, že nejvyšší odpolední teploty poklesnou oproti předchozím dnům na 13 17 stupňů. Po ránu se rtuť teploměru bude pohybovat v rozmezí deseti a šesti stupňů.

Velkou oblačnost s deštěm předpovídají meteorologové i na oba víkendové dny. Odpolední teploty zůstanou ve stejném intervalu jako v pátek, tedy mezi 13 a 17 stupni Celsia. Na horách se mohou objevit bouřky. Výhled na další dny zatím slibuje polojasnou oblohu s teplotami opět kolem 20 stupňů.

Změnu počasí přivítají zejména zemědělci. "Zatímco loni v pražské Ruzyni napršelo od prvního do 14. dubna 21 milimetrů srážek, letos za stejné období naměřili meteorologové pouze 0,4 milimetru," upozornila Dagmar Honsová s tím, že velmi podobná situace je i na většině území. "V Karlových Varech spadl odpočátku dubna jeden milimetr srážek, v Liberci to byly tři milimetry, což je opravdu málo," dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám