Hlavní obsah

Prahu čeká fotbalové derby, nasazeno bude i 500 policistů

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pět stovek policistů, tři sta pořadatelů a padesát strážníků bude dohlížet na bezpečnost návštěvníků pondělního fotbalového derby Slavia–Sparta v pražském Edenu. Na stadión se dostanou jen střízliví fanoušci, každý navíc projde osobní prohlídkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Nepřístojnostem na stadiónu mají zamezit i kontrolní mechanismy.

Článek

„Stadión otevřeme už dvě hodiny před zápasem, aby návštěvníci stačili prohlídku absolvovat,“ řekl Právu mluvčí domácí Slavie Ondřej Zlámal. Vzhledem k tomu, že zápas byl už koncem týdne vyprodán a očekává se účast více než 20 tisíc lidí, opozdilci by se na zápas nemuseli dostat včas.

„Všechna opatření, která jsme si vyzkoušeli na utkání s Baníkem Ostrava, budou v platnosti. Posílili jsme kamerový systém, u vchodu budou prováděny testy na alkohol a všichni návštěvníci se budou prokazovat občanským průkazem,“ sdělil Zlámal.

Policie, která zápas hodnotí jako rizikový, na akci vyčlenila pět stovek lidí z řad speciální pořádkové jednotky, dopravní služby, pohotovostní motorizované jednotky a místně příslušných policistů.

Těžkooděnci z pořádkové jednotky budou podle Tomáše Hulana z pražské policejní správy připraveni zasáhnout i na stadiónu v případě, že by pořadatelská služba situaci uvnitř nezvládla. Dění bude sledovat také policejní vrtulník.

„Na místě budou i kriminalisté. Pro řešení trestných činů bude přítomen státní zástupce a v nedaleké budově soudu Na Mičánkách i soudce k případnému vydání například předběžných opatření, nebo rozhodnutí o vazbě,“ doplnil Hulan. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám