Hlavní obsah

Letadlo ČSA mělo nad Severním mořem závadu, vrátilo se na Ruzyň

Novinky, Tomáš Reiner
Praha
Aktualizováno

Airbus Českých aerolinií směřující v sobotu z Prahy do mexického Cancúnu měl po zhruba dvou hodinách letu nad Severním mořem problémy a musel se vrátit zpět. Let byl zrušen, poletí se v neděli.

Článek

„Byli jsme někde nad Severním mořem, když nám oznámili, že mají problém s přečerpávací jednotkou paliva a musíme se vrátit do Prahy,“ řekl Novinkám jeden z cestujících. „Když jsme se ptali, proč nepřistaneme třeba v Oslu, které bylo blíž, řekli nám něco ve smyslu, že mají v Ruzyni své odborníky,“ doplnil.

Podle mluvčí ČSA se však stroj vracel zpátky asi po hodině. „Kapitán se tak rozhodl z bezpečnostních důvodů, kdy palubní přístroj indikace množství paliva nevykazoval standardní parametry. Posádka jednala v souladu s přísnými bezpečnostními předpisy. Při sebemenší odchylce přístrojů či nestandardním chování letadla je nutné stroj odborně prohlédnout, nelze riskovat případné budoucí komplikace během letu přes Atlantik,“ uvedla.

Letadlo bylo plné a cestovalo v něm 193 lidí.

Airbus 310 letu OK 6014 směřoval do mexického Cancúnu, kde měl přistát. Nakonec skončil krátce před 14. hodinou zpátky v Praze-Ruzyni. Další informace měli cestující očekávat kolem 16:00, letadlo prohlíželi technici.

„Cestujícím v Praze byla poskytnuta poukázka na občerstvení, ostatním klientům, kteří se nacházejí v mexickém letovisku, bude zatím prodloužen pobyt v hotelu. České aerolinie se všem cestujícím za tyto komplikace omlouvají,“ dodala mluvčí. To bylo ještě předtím, než bylo rozhodnuto o zrušení letu. Cestující přespí v zajištěném hotelu a poletí v neděli ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám