Hlavní obsah

Nová lokomotiva prochází v Břeclavi testy pro české koleje

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Břeclav byla ve středu cílovým místem zkoušek lokomotivy ES 64 F4 – 150, odpovídající německé lokomotivní řadě 189. Zkoušky probíhají postupně mezi Děčínem a Břeclaví s měřícím vozem, v dalších dnech mají pokračovat mezi Prahou a Ostravou již v čele vlaku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Lokomotiva ES 64 F4 – 150 při testech u Břeclavi

Článek

Lokomotiva se podrobila provozním testům a zkoušce v České republice a na Slovensku používaného zabezpečovacího zařízení Mirel. V případě úspěšného výsledku budou moci se stroji tohoto typu zajíždět do České republiky zahraniční dopravci. Pronájem lokomotiv zvažuje i ČD Cargo, jehož logy byl zkoušený stroj označen.

Lokomotiva Siemens ES 64 F4 je elektrická čtyř systémová lokomotiva určená především pro těžkou nákladní dopravu, případně též pro osobní dopravu.

Lokomotiva je představitelem rodiny EuroSprinter druhé generace, kterou je díky způsobilosti pro čtyři napěťové soustavy možné provozovat (po schválení příslušným drážním úřadem) na převážné většině elektrizovaných normálně rozchodných tratích v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám