Hlavní obsah

Na Velikonoce bude teplo a slunečno

– Praha
Právo, Novinky, Václav Pergl, Vladislav Prouza

Krásné slunečné počasí s teplotami ve stínu přes 20 stupňů a na slunci ještě o 8 až 10 stupňů více vydrží i přes Velikonoce. Současné teploty odpovídají průměrným teplotám poloviny května, řekla Právu Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Velikonoce budou slunečné.

Článek

Uvedla, že současné teploty vydrží podle některých modelů až do 22. dubna. „Pořád bychom měli mít odpoledne kolem 20 stupňů,“ uvedla Honsová.

Na Velikonoce bude od soboty do pondělí ráno polojasné počasí s místním ranními mlhami. Teploty budou ráno od deseti do šesti stupňů a odpoledne vyšplhají na 17 až 22 stupňů.

„Bouřky z tepla se mohou vyskytnout na Velikonoční pondělí hlavně na horách. Přívalové deště se při nich nikdy nedají vyloučit, ale nepředpokládáme je. Na celém území republiky by o Velikonocích mělo být minimum dešťových srážek,“ řekla Honsová.

Teplé počasí, nad 15 stupňů je na českém území od minulého víkendu a během týdne se ještě více oteplovalo. Teplota se vyšplhala až na 25 stupňů, což značí letní den. Počasí jako by vynechalo jaro a přeskočilo ze zimy rovnou do léta. Lidé tak ze dne na den odložili bundy a kabáty a začali rovnou chodit nalehko, mnozí i v tričku s krátkým rukávem.

Teploty v týdnu mírně srazily jen bouřky a přívalové deště. Právě ty se občas očekávají i o víkendu. 

Ještě je šance vyrazit na lyže

Jaro slibuje o velikonočním víkendu stále i skvělé možnosti lyžování. Sjezdovky nejvyšších českých hor stále pokrývá od půl do jednoho metru vesměs technického sněhu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Velikonoční víkend lyžařům přeje.

:. Velikonoční víkend lyžařům přeje.

FOTO: Vladislav Prouza, Právo

Špičku jarního lyžování představuje naplno rozjetý Špindlerův Mlýn dávající znát pokročilejší roční dobu snad pouze mimosezónními cenami skipasů a ubytovacích služeb. Lanovky pojedou ve Špindlu do 19. dubna. 

Provoz skiareálů o Velikonocích pokračuje také v Rokytnici nad Jizerou, v Harrachově, Vítkovicích, Peci pod Sněžkou, Janských Lázních a Herlíkovích u Vrchlabí. Hřebeny Krkonoš pokrývají dva metry sněhu a platí třetí s pětibodové stupnice lavinového nebezpečí. Lyžovat se však dá i  v Orlických a Jizerských horách i Jeseníkách.

Správa Krkonošského národního parku prodloužila díky stále vysoké sněhové pokrývce do pondělí 13. dubna termín pro strojovou úpravu vybraných běžeckých tratí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám