Hlavní obsah

Klaus s Topolánkem uvítají Obamu na letišti společně

– Praha
Novinky, Luděk Fiala

Amerického prezidenta Baracka Obamu, který v sobotu 4. dubna přiletí do Prahy na pracovní návštěvu, přivítají na pražském ruzyňském letišti jak prezident Václav Klaus s manželkou Livií, tak i premiér Mirek Topolánek. Prezidentský boeing Air Force One je očekáván v sobotu kolem 17:00.

Foto: Jason Reed, Reuters

Prezident USA Barack Obama s manželkou Michelle

Článek

"V sobotu 4. dubna 2009 v odpoledních hodinách prezident republiky Václav Klaus a paní Livia Klausová osobně přivítají americký prezidentský pár na letišti Praha – Stará Ruzyně," uvedl prezidentův mluvčí Radim Ochvat.  Mluvčí vlády Jana Bartošová pro ČTK dodala, že uvítání bude přítomen i premiér Mirek Topolánek.

Pracovní neděle

Prezidentská kancelář v úterý také zveřejnila hlavní body nedělního dopoledního programu pracovní návštěvy amerického prezidenta. 

Program Obamova nedělního dopoledne
8:30Oficiální slavnostní uvítací ceremoniál na Pražském hradě s vojenskými poctami
8:45Soukromé setkání prezidentských párů ČR a USA následované bilaterálním jednáním prezidenta Klause a premiéra Topolánka s prezidentem Obamou
10:00Americký prezident vystoupí se svým projevem na Hradčanském náměstí a následně  se zúčastní summitu EU - USA, během něhož se v Praze setká s představiteli všech členských států Unie.
Zdroj: Hrad.cz

Obama s chotí Michelle do Prahy přiletí v rámci svého evropského turné, během něhož navštíví Londýn, Německo, Francii. Do Česka, kde stráví jednu noc, míří na summit EU a USA. Z Prahy odletí do Turecka.

Reklama

Související články

Evropské nadšení z Obamy opadá

Entuziasmus sdílený milióny lidí po zvolení Baracka Obamy prezidentem Spojených států začal v některých evropských zemích vadnout, paradoxně několik dní před...

Výběr článků

Načítám