Hlavní obsah

Zrušení poplatků pustili poslanci dál

– Praha
Novinky, Jaroslav Soukup

Poslanci pustili v úterý do druhého čtení návrhy na zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví. Zároveň zkrátili dobu na projednání norem na 30 dnů. Na podpoře programu schůze, kde se mj. projednávají návrhy ČSSD na řešení krize, se strany již předem dohodly. Opozice výměnou za to nebude v pátek blokovat projednávání vládních návrhů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec ČSSD David Rath s nezařazenými poslankyněmi Olgou Zubovou (v popředí) a Věrou Jakubkovou.

Článek

Ve Sněmovně se na mimořádné schůzi svolané ČSSD sešly celkem dva návrhy na zrušení poplatků, jeden předložil Moravskoslezský kraj, druhý komunisté. Opozici se nakonec podařilo prohlasovat oba do druhého čtení a přikázat je ve zkráceném řízení zdravotnickému výboru.

Hlasování předcházela diskuse v níž se zástupci opozice a koalice dohadovali, zda jsou poplatky pro české zdravotnictví prospěšné či nikoliv.

Na podpoře programu schůze a schválení protikrizových opatření ve zkráceném řízení se socialisté dohodli s koalicí již v pondělí. Návrh ČSSD tím dostal šanci, aby se o něm vůbec hlasovalo. Na pořadu schůze jsou dále protikrizová opatření z dílny ČSSD návrh zákona na zamezení privatizace ruzyňského letiště.

ČSSD na oplátku podpoří protikrizová opatření vlády, která svolala mimořádnou schůzi na pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám