Hlavní obsah

Prahou se včera přehnala sněhová bouře a padla vláda

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úterý v podvečer se nad Prahou stáhla mračna, a zatímco na Malé Straně jednali poslanci o budoucnosti vlády premiéra Mirka Topolánka, ulicemi metropole se proháněla sněhová bouře. S nadsázkou by se tak dalo říci, že to byla právě ona, kdo pomohl opozici odvolat český kabinet. Této shody okolností si všiml například německý deník Die Welt.

Článek

"První sněhové přeháňky byly nad hlavním městem zaznamenány v 16:40, poslední ve 20:20," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Kolem půl sedmé, kdy došlo k hlasování o nedůvěře, zaznamenaly silné sněžení meteorologické radary na pražské Ruzyni, na Libuši a také na Karlově, dodala Honsová s tím, že takovýchto radarů je metropoli celkem pět.

"Bylo to jakoby symbolické, že večer kolem půl sedmé zuřila nad Prahou sněhová bouře. Přesně v té době se totiž chýlilo hlasování o budoucnosti vlády ke konci," píše Die Welt.

A tak zatímco poslanci ještě po jménech hlasovali pro či proti návrhu na odvolání kabinetu, který nakonec nepodržela čtveřice původně koaličních poslanců, počasí jakoby signalizovalo osud vlády předem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám