Hlavní obsah

První jarní den dnes bude v zimním hávu

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes ve 12 hodin a 44 minut začíná astronomické jaro. Jenže to ani nepoznáme. Podle meteorologů bude pátek nejchladnější z celého týdne a zřejmě vůbec nejchladnější z druhé poloviny března.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Očekáváme přes den v Čechách minus jeden až tři stupně, na Moravě do pěti stupňů. Na horách přibude 15 centimetrů sněhu a v nížinách bude padat sníh s deštěm nebo i sněžit,“ řekla Právu ve čtvrtek Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Ani víkend neslibuje zlepšení. Naopak ranní teploty v sobotu klesnou na minuis tři až minus sedm stupňů a odpolední vystoupí jen na dva až šest stupňů a opět nás čekají sněhové přeháňky. Podobné počasí bude i v neděli, kdy navíc bude foukat silný vítr.

Až na začátku příštího pracovního týdne se částečně oteplí. V noci ještě teploty mohou klesnout pod bod mrazu, ale odpoledne vystoupí na šest až deset stupňů.

„Bohužel od středy se opět ochladí a ranní teploty budou až minus tři stupně a odpolední vystoupí jen na dva až sedm stupnů,“ řekla Honsová.

Na změnu času ze zimního na letní si ale ještě chvíli počkáme. Uskuteční se v noci z 28. na 29. března –  tedy až následující víkend. V neděli 29. března si posuneme ručičky hodinek o hodinu dopředu a pro dalších sedm měsíců bude platit letní čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám