Hlavní obsah

Věznice na Borech přišla o svého šéfa

– Plzeň
Právo, pab

Po třech letech končí ve funkci ředitele plzeňské věznice na Borech Pavel Šefl. Sám podal rezignaci k 31. březnu. Důvodem je celková únava a zdravotní potíže.

Článek

„Cítím se unavený a k tomu se ještě přidaly zdravotní komplikace. Nic jiného za tím nehledejte,“ řekl Právu pětačtyřicetiletý šéf věznice, která s kapacitou přes 1200 odsouzených patří k největším v zemi. Šefl podle svých slov už není schopen dát všechno, co věznice potřebuje. „V tak vysoké manažerské pozici nemůže nikdo dlouho vydržet. Momentálně jsem vyčerpaný a v situaci, kdy už za to platím zdravím. Musím nutně ubrat plyn a změnit životní styl,“ vysvětlil Šefl.

Rezort ale neopouští. „Zůstávám jako lektor celoživotního vzdělávání. Budu zasvěcovat nováčky do výkonu služby. Myslím, že jim mohu pomoci cennými zkušenostmi,“ pokračoval Šefl, který ve služebním poměru kroutí už třiadvacátý rok.

Náprava reputace, úbytek personálu a rekonstrukce zdi

Šefl údajně na pozici ředitele věznice ale nesplňoval vyžadovaný stupeň vzdělání. „S tím můj odchod nesouvisí. Mám titul bákaláře a do roku 2013 bych si magisterské vzdělání mohl dodělat,“ vysvětlil Šefl.

Vedení borské věznice se ujal v prosinci 2005, když vystřídal Jaroslava Zemana odvolaného za útěk vrahů Romana Čabrady a Rostislava Roztočila.  

„První rok jsem se snažil napravit útěkem pošramocenou reputaci věznice, druhý rok jsem se musel vypořádat s hromadným odchodem zaměstnanců a poslední rok mě čekala rekonstrukce ohradní zdi za plného provozu,“ uzavřel Šefl. Jeho nástupce vzejde z výběrového řízení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám