Hlavní obsah

Dalík: Za útoky na poslance Wolfa stojí Lidový dům

Právo, Jiří Ovčáček

Poradce premiéra Mirka Topolánka Marek Dalík se údajně sešel s reportérem české televize a žádal ho, aby ČT nevysílala reportáž o bývalém poslanci Petru Wolfovi. Dalík Právu řekl, že za oživováním kauzy stojí ČSSD.

Článek

Premiér uvedl, že vás požádal o pomoc pro poslance Wolfa. Zajímá mě schůzka s redaktorem Daliborem Bártkem, jestli to bylo z pověření premiéra, nebo zda to byla vaše aktivita.

Nebylo. Pan premiér mě přesně požádal, abych pomohl připravit pro pana Wolfa strategii, jak se bránit útokům, které na něj chystá ČSSD.

Máte tedy podezření, že za útoky na poslance Wolfa je ČSSD?

Podezření hraničící s jistotou. Protože když jsem se sešel s panem Wolfem, tak ten řekl, že jej kontaktoval pan Bártek, a že za tím také cítí ČSSD. My jsme ty informace, že chystají tyto útoky a tzv. oživování starých kauz, měli nějakou dobu dopředu. Logicky jsem šel za panem Bártkem, abych zjistil, jestli to tak je. A ukázalo se, že to tak je.

Nepovažujete za chybu, že jste pana redaktora Bártka žádal, aby reportáž nevysílal?

Víte, žádal, to je složitější. Vedl jsem s ním debatu o tom, jestli točit kauzy na zakázku pro sociální demokracii. Je to správné, nebo není, no tak z mého hlediska to správné není, asi v tomto duchu ta debata byla. Nemyslím si prostě, že by Česká televize měla na zakázku jakékoliv politické strany točit kauzy a používat tam materiály z tajných policejních materiálů. To je můj názor a já se za něj nestydím.

Reklama

Výběr článků

Načítám