Hlavní obsah

Zadržení ředitelky kvůli korupci výuku neohrozí, tvrdí univerzita

– PRAHA
Novinky, jas

Metropolitní univerzita Praha, jejíž ředitelka Anna Benešová je od minulého týdne ve vazbě, tvrdí, že zadržení nebude mít na chod školy vliv. Škola to v pondělí oznámila v tiskovém prohlášení, kterým reagovala na páteční informaci Práva. Benešová čelí obvinění z nepřímého úplatkářství, podplácení a porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle informací mluvčího protikorupční policie (ÚOKFK) Romana Skřepka měly úplatky, kvůli nimž byla zakladatelka školy Benešová zadržena a vzata do vazby,  přesahovat částku 150 tisíc korun.

Vedení školy, které se k celé věci odmítlo v pátek vyjádřit, v pondělním tiskovém prohlášení uvedlo, že není s vyšetřováním obeznámeno, nicméně věří, že "dobré jméno ředitelky bude potvrzeno, čili očištěno".

Škole se nicméně nelíbila skutečnost, že média o kauze informovala. "Stačilo, aby na jednom webovém portálu došlo ke zveřejnění jedné skandální zprávy, která se na několik hodin umístila jako hlavní zpráva, a pak už jen následovalo její lavinovité převzetí prakticky všemi médii," stojí v prohlášení, které ale nevyvrací pravdivost informace.

Školu navštěvuje 4000 studentů

Metropolitní univerzita Praha vznikla podle v roce 2001 a patří mezi nejstarší soukromé vysoké školy v ČR. V současném akademickém ročníku navštěvuje tuto školu 4000 studentů. Mezi studijní obory, které škola nabízí, patří například mezinárodní vztahy a evropská studia, mezinárodní obchod, veřejná správa či humanitní studia.

Škola je nabízí nejen ve svém sídle v Praze, kde má budovy ve Strašnicích, na Žižkově a na Jarově, ale také i v regionálních univerzitních střediscích v Plzni, Liberci a Hradci Králové. A právě posledního jmenovaného města se jednání obviněné zřejmě nejvíce dotýká, protože případ podle informací Práva vyšetřuje tamní pobočka ÚOKFK.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám