Hlavní obsah

Línek chce kandidovat na předsedu lidovců a vést střední proud ve straně

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Po několika letech kategorického odmítání Roman Línek, první místopředseda KDU-ČSL, předseda lidovců v Pardubickém kraji a vicehejtman téhož kraje, v pondělí připustil, že na červnovém sjezdu bude kandidovat na funkci předsedy KDU-ČSL.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda KDU-ČSL Roman Línek.

Článek

"Definitivně se rozhodnu v dubnu. Pro mě je klíčová podpora nejen z kraje, ale silná politická vůle uvnitř KDU-ČSL udělat výrazné změny. Musíme je ihned udělat, abychom byli úspěšnou stranou dalších deset let,“ řekl Právu Línek.

Nevyloučil ani možnost, že by podpořil někoho, kdo bude modernizační projekt strany formulovat lépe. Přesto vylučuje, že by podpořil kohokoliv z plejády zatím zvažovaných dalších kandidátů.

"Novým předsedou by měl být někdo, kdo předsedou ještě nebyl,“ odmítl podpořit například Jiřího Čunka, Miroslava Kalouska nebo Cyrila Svobodu. Svůj dosavadní post prvního místopředsedy považuje ale za pozitivum. „Jistá forma kontinuity vedení by měla být zachována,“ naznačil Línek.

Optimisticky doufá, že čtyři měsíce do lidoveckého sjezdu nebudou poziční válkou, která by lidoveckou stranu štěpila na frakce. „Chci být frontmanem středního proudu ve straně,“ slíbil Línek.

Reklama

Související témata:

Související články

Šojdrová zvažuje, zda vystřídá Čunka

Místopředsedkyně poslanců KDU-ČSL Michaela Šojdrová uvažuje o tom, že se v červnu utká o křeslo předsedy lidovců. V rozhovoru pro rádio Impuls v úterý uvedla,...

Výběr článků

Načítám