Hlavní obsah

Čunek stále splácí něco přes milión

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Lidovecký šéf a bývalý vicepremiér Jiří Čunek splácí svou hypotéku. Od ledna 2007 umazal z úvěru u Komerční banky ve výši 1 304 151,55 koruny 105 tisíc korun. Vyplývá to z jeho čtyř majetkových přiznání, které odevzdal do Senátu v letech 2007 až 2009.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Článek

V zatím posledním přiznání, které v pátek podal po skončení svého působení v Topolánkově vládě, činí výše jeho hypotečního úvěru 1 198 789,97 koruny. V době, kdy se o jeho majetek zajímala policie, Čunek zveřejnil, že hypotéka, kterou si vzal na financování výstavby domu ve Vsetíně, byla 1,7 miliónu korun. Během svého vládního působení přiznal ještě dědictvím nabytý dům ve Zlíně v hodnotě 2,5 miliónu a darovanou zahradu s garáží ve Vsetíně.

Další odhalení majetkových poměrů čeká Čunka, který zůstal nadále senátorem, letos koncem června, kdy musejí podávat majetková přiznání za loňský rok všichni veřejní funkcionáři. Do dokumentů, z nichž si občané mohou udělat obrázek o majetkových poměrech politiků i vysokých státních úředníků, lze nahlížet na internetových stránkách obou komor.

Senátní registr obsahuje přiznání pouze členů horní komory, ve sněmovním registru lze zjistit údaje nejen o poslancích, ale i o šéfech státních úřadů nebo o členech bankovní či vysílací rady. Každý zájemce si může požádat buď osobně, nebo písemně v příslušné komoře o přidělení hesla. To dostane doporučeně poštou a po jeho zadání v počítači může kontrolovat politiky kdykoli i z domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám