Hlavní obsah

Dušek z ČSSD se u policie vyptával na svého stranického rivala

• Aktualizováno

Poslanec za ČSSD Robert Dušek se u vysoce postaveného policisty vyptával na svého stranického rivala Martina Seppa, který je náměstkem libereckého hejtmana. Dušek chtěl věděl, zda je Sepp trestně vyšetřován.

Článek

„Je to pravda. Před zasedáním zastupitelstva, kde byl kolega Sepp zvolen do rady kraje, jsem získal informace, že je trestně stíhán. Proto jsem si informaci chtěl ověřit ještě před jeho volbou u okresního policejního ředitele Dvořáka,“ potvrdil Právu v neděli poslanec Dušek.

Dodal, že mu Dvořák obratem zavolal, že se informace nezakládají na pravdě. „Myslím si, že se mohu zeptat kohokoli na cokoli a je otázkou, zda mi odpoví,“ podotkl Dušek. Upozornil také, že Sepp není jeho politický rival a vzájemné vztahy označil za přátelské.

Na případ se přišlo náhodou

Podle Lidových novin se na případ přišlo náhodou, a to díky vyšetřování šéfa okresního policejního ředitelství Miroslava Dvořáka. Ten byl již před nedávnem inspekcí ministerstva vnitra zatčen a obviněn z několika trestných činů.  

Inspekce Dvořáka několik měsíců odposlouchávala. Právě díky prošetřování šéfa libereckého policie se přišlo i na poslance Roberta Duška.

O komunikaci Duška s Dvořákem prý Sepp věděl. „O telefonátu jsem s poslancem Duškem hovořil, uskutečnil se v den, kdy se konalo ustavující zasedání zastupitelstva. S poslancem Duškem spolu spolupracujeme a jsme přátelé,“ odpověděl v neděli Právu Sepp, který údajně figuruje ve spisu i v dalším případě v souvislosti s Dvořákem.

V obci měl podle některých informací překročit rychlost až o 60 kilometrů v hodině a expolicista Dvořák mu měl pomoci přestupek zahladit.

Již v minulosti se vyšetřovaly podobné kauzy týkající se poslance Jana Moravy (ODS) či senátora Vladimíra Drymla (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám