Hlavní obsah

VIDEO: Kalamitní stav v Liberci trvá

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Kalamitní stav, který ve středu odpoledne vyhlásil v dějišti mistrovství světa v klasickém lyžování liberecký primátor Jiří Kittner (ODS), potrvá dál. Ve čtvrtek přes den začal nad Libercem opět padat sníh, hlavní komunikace jdou ale sjízdné.

Článek

„V noci na středu sice nesněžilo, takže jsme získali čas se nadechnout, ale už zase padá a vypadá to, že bude padat dále, takže kalamitní stav trvá,“ řekl Právu Kittner. Dodal, že se snaží udržet dobře sjízdné zejména páteřní komunikace.

„Problémy máme, ale rozhodně to není tak, že by se do Liberce nedalo dojet. Samozřejmě kvůli tomu spadu nejsme schopni upravit všechny okrajové komunikace a samozřejmě chodníky,“ podotkl Kittner s tím, že v posledních dnech přímo ve městě spadlo 80 centimetrů sněhu, v okrajových částek směrem do hor pak ještě více.

Liberec opět zasypává sníh.foto: Právo/Barbora Silná

Podle mluvčího šampionátu Zdeňka Soudného nebylo potřeba ve čtvrtek vzhledem k vývoji počasí odvážet sníh z ještědského areálu. „Příval sněhu závody ani v jednom z areálu nijak neomezí,“ dodal Soudný.

Také podle náměstka Krajské správy silnic Jiřího Daníčka se daří udržet páteřní komunikace směrem do Liberce sjízdné. Pořadatelé předpokládají, že v pátek začnou do Liberce přijíždět další fanoušci a návštěvníci, kteří o víkendu zamíří do sportovních areálů.

V pátek večer navíc v liberecké Tipsport aréně proběhne další velký koncert skupiny Elán v rámci Slovenského dne na šampionátu. „S návštěvností jsem zatím spokojen a očekávám, že další fanoušci přijedou právě v těchto dnech,“ uzavřel Kittner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám