Hlavní obsah

Zima je na vrcholu sil, sněžit a mrznout bude dál

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní počasí vydrží v České republice i v následujících dnech. Meteorologové předpovídají i nadále oblačnou oblohu s občasnými sněhovými srážkami a denními teplotami stále kolem nuly či pod bodem mrazu. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

V noci na pátek začne počasí na našem území od severu ovlivňovat frontální systém, který přinese další sněžení.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal ve čtvrtek dopoledne pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Ústecký kraj výstražnou informaci na tvorbu sněhových jazyků a závějí. Na horách v severních oblastech republiky může podle Honsové napadnout až 20 centimetrů nového sněhu, v nížinách do deseti centimetrů.

Denní teploty by se v pátek měly pohybovat v rozmezí od minus tří do plus jednoho stupně, přičemž v 1000 metrech nad mořem předpovídají meteorologové minus šest. 

Oblačno až zataženo bude i v sobotu, která bude nejteplejším dnem tohoto týdne. Znovu se může objevit občasné sněžení, ranní teploty se budou pohybovat v intervalu od minus čtyř do minus osmi stupňů Celsia, při vyjasnění až minus deset. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na minus dva až plus dva stupně. V horských oblastech bude kolem minus pěti.

Také neděle bude oblačná až zatažená, opět s občasnými sněhovými přeháňkami. Na východě republiky může být ráno až minus 14 stupňů, na ostatních částech  ČR předpovídají meteorologové teploty v rozmezí minus osmi až minus 12 stupňů. Přes den  by mělo být mezi minus čtyřmi a nulou.

Mrazivé počasí s četnou oblačností by mělo vydržet minimálně do příští středy. Podle Honsové se dá výraznější změna charakteru počasí očekávat až počátkem března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám