Hlavní obsah

Nemocnice zaplatí za poškození mozku dítěte 12 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rodiče jedenáctiletého Martina získají od pražské nemocnice na Bulovce téměř dvanáctimilionové odškodné za to, že má jejich syn po operaci těžce poškozený mozek. S konečnou platností o tom ve středu rozhodl odvolací senát Městského soudu v Praze, který tak potvrdil prvoinstanční rozsudek.

Článek

Tehdy tříletý Martin byl v roce 2000 na Bulovku přivezen z Brandýsa nad Labem kvůli střevní neprůchodnosti. Podstoupil proto běžnou operaci. Při zákroku se mu ale krátce zastavilo srdce a lékaři ho museli resuscitovat. Chlapec má v důsledku otoku poškozený mozek a není schopen navázat kontakt s okolím.

Podle znalců dítě trpí poškozením mozku a trávicího ústrojí, ztrátou mluvy, kvadruplegií (úplným ochrnutím všech končetin). Chlapec také nevidí, neslyší, ztratil chuť, má poraněné plíce a může pouze omezeně hýbat páteří.

Rodiče dítěte původně požadovali deset milionů korun. Soud jim je již jednou přiznal, odvolací senát ale verdikt zrušil a případ vrátil k dalšímu projednání. Chlapcova matka a otec poté žalobu na základě nové judikatury rozšířili a žádali o dva miliony více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám