Hlavní obsah

Spokojenost s Topolánkovou vládou výrazně stoupla

Novinky, fia, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

S prací vlády Mirka Topolánka je spokojeno 38 procent respondentů aktuálního průzkumu agentury STEM. To je o devět procentních bodů více než minulý měsíc. Výsledek je jedním ze dvou nejlepších hodnocení práce Topolánkovy vlády od ledna 2007.

Článek

S prací vlády vyjádřili spokojenost zejména občané s pravicovou orientací, voliči či sympatizanti ODS a lidé dobře materiálně zajištění. Nejlépe ji pak hodnotí studenti, odborní pracovníci, živnostníci a podnikatelé.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Klaus se odrazil ode dna

Největší spokojenost vyjádřili respondenti s prací prezidenta, kladně ho hodnotilo 59 procent dotázaných, to je nárůst o tři procentní body. Pokračuje tak v mírném  vzestupu poté, co vloni v prosinci zaznamenal nejnižší spokojenost, kdy ho kladně hodnotilo jen 49 procent dotázaných.

Podle Mareše není nárůst pozitivního hodnocení prezidenta o tři procentní body nijak význačný. K vzestupu od loňského propadu pod padesátiprocentní hranici, rekordnímu za poslední dva roky, Mareš uvedl, že tehdejší slovní spory s europoslanci na Hradě mohou některým lidem imponovat. 

Hodnocení práce některých ústavních institucí za poslední měsíc
velmi dobřepoměrně dobřepoměrně špatněvelmi špatně
prezident10493011
vláda3354517
parlament1315216
Zdroj: STEM

Spokojenost stoupla také s prací parlamentu, a to o šest procentních bodů na 32 procent. 

Stoupla i spokojenost s politikou

Lépe také občané hodnotí celkovou vnitropolitickou situaci, spokojenost stoupla o tři procentní body na 21 procent.

Tradičně spokojenější s děním na vnitropolitické scéně jsou lidé dobře materiálně zajištění. Naopak politická situace v zemi neuspokojuje přes čtyři pětiny důchodců a bezmála 90 procent nezaměstnaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám