Hlavní obsah

Uhodí tuhé mrazy, bude až -22 stupňů

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tento týden dá o sobě zima ještě pořádně vědět. Čekají nás silné mrazy a spousty sněhu. Meteorologové varují, že sněhové jazyky a závěje se mohou tvořit dnes po celý den. Očekává se, že v nížinách připadne 10 až 15 centimetrů sněhu a na horách až 30 centimetrů.

Článek

„Do toho bude pořádně foukat, takže se na silnicích mohou tvořit sněhové jazyky a závěje,“ řekla Právu Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Sněhové přeháňky budou dnes odpoledne už slábnout, ale v různé intenzitě budou celý týden. V nížinách tak připadne dalších až 15 centimetrů a na horách až 25 cm.

Celé území Česka čekají do konce týdne velmi mrazivé noci. Nejčastěji bude –11 stupňů Celsia, jen velmi výjimečně, především na horách, mohou teploty klesnout až k –20 stupňům. Také přes den bude pořádně chladno. Zatímco dnes ještě –4 až 0, po zbytek pracovního týdne bude přes den –6 až –2 stupně.

Postupně oteplovat se začne od soboty nebo neděle, počátkem příštího týdne by již denní teploty mohly přesáhnout nulu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám