Hlavní obsah

Vězenští dozorci měli doma půl kila semtexu a zbraně

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Dva dozorce karvinské věznice obvinila policie z nelegálního přechovávání zbraní a trhavin. V pondělí o tom informovala policie. Dva muži ve věku 32 a 34 let už byli postaveni mimo službu, jeden z nich podal i výpověď.

Článek

"Oba zaměstnanci Vězeňské služby ČR v místě svého bydliště jako součást své sbírky zbraní bez příslušného povolení získali do vlastnictví a disponovali 457 gramy plastické trhaviny,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

:. Zabavené vzorky plastické trhaviny. Foto: Policie ČR

Podle ní šlo o hmotu pod různým označením například Semtex nebo C-4. Kromě toho policie při domovních prohlídkách našla i pět načerno držených zbraní, mimo jiné opakovací pušku Mauser vzor 98.

"Plastickou trhavinu neoprávněně opatřil starší z obviněných a potom ji předal svému kolegovi,“ dodal vyšetřovatel případu Miroslav Kozel. Odmítl ale říct, jakým způsobem se obvinění hájí a proč doma trhavinu shromažďovali. Nelze vyloučit, že obviněny budou i další osoby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám