Hlavní obsah

Zeman: ČSSD zradila svůj program

Novinky, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Plna očekávání byla řada sociálně demokratických poslanců, co přednese jejich bývalý předseda a expremiér Miloš Zeman na Žofínském ekonomickém fóru, které odpoledne začalo v Praze. Moc je však svou řečí nepotěšil.

Článek

Miloš Zeman totiž mimo jiné prohlásil, že sociální demokracie vládním návrhem reformy veřejných financí zradila svůj program. To podle bývalého prognostika povede k posílení komunistů. Za pravdu mu prozatím dávají průzkumy volebních preferencí, ve kterých KSČM vládní sociální demokracii dohání.

V kuloárech Sněmovny se ve středu dokonce spekulovalo, že by po případném pádu této vlády mohl pověřit prezident Václav Klaus sestavením nového kabinetu - Miloše Zemana. Nad tím však kroutili hlavou nejen známí Zemanovi odpůrci, ale i jeho příznivci. Petra Buzková například řekla Právu: "Připadá mi to jako přání otcem myšlenky, ale ve skutečnosti naprosto nereálné."

Někteří poslanci se ve středu chlubili pozvánkou na oslavu Zemanových šedesátin, které se jako prognostik rozhodl oslavit v následujících dnech s jednoročním předstihem, protože - jak uvádí - není jistota, že by se jich musel dožít. Na oslavu zve Zeman všechny, koho si nepřestal vážit. Svého bývalého dlouholetého kamaráda Pavla Dostála se však asi nedočká, neboť si Dostál po pondělní roztržce na jiné oslavě - 55. narozenin Miroslava Šloufa - zdá se, přestal vážit Velkého Bimba.

Reklama

Výběr článků

Načítám