Hlavní obsah

Za službu v Afghánistánu poděkoval vojákům předseda Senátu

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Víc než šedesáti příslušníkům 1. kontingentu Armády ČR, kteří se koncem ledna vrátili z mise v Afghánistánu, ve čtvrtek přijeli do Liberce poděkovat předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) s náměstkem ministryně obrany Františkem Padělkem.

Foto: Barbora Silná, Právo

Náměstek ministryně obrany František Padělek s vojáky.

Článek

Liberecký kontingent působil na nizozemské základně Camp Hadrian společně se 200 příslušníky nizozemské armády od loňského 1. července. Pro 63 příslušníků kontingentu, jehož jádrem byli liberečtí chemici, skončila práce na ochraně základny 20. ledna, kdy úkol převzala další skupina.

Základna je součástí provinčního rekonstrukčního týmu, který se podílí na rozvoji provincie. Pro liberecké vojáky přitom nebyla podobná mise první zkušeností, řada z nich se už v minulosti zúčastnila misí do Kuvajtu, Iráku, Afghánistánu či na Balkáně a také misí OSN.

„Je dobře, že mise pokračují, protože vojáci mají jasný úkol a mohou se připravovat podle konkrétního plánu,“ konstatoval Padělek. „Vadilo mi, jak jednala Sněmovna, protože naši vojáci patří ve světě mezi špičku, proslavili nás a ukázali, že jsme opravdu spojenci,“ řekl Právu Sobotka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám