Hlavní obsah

Řidiči v Praze uvidí na tabulích, za jak dlouho kam dojedou

– PRAHA

Nové informační tabule budou informovat řidiče v Praze, kolik minut jim bude trvat cesta do konkrétního místa. Ve informoval mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Díky tomu si řidiči podle Mrázka budou moci vybrat, kudy pojedou. V současné době tabule fungují ve zkušebním provozu na třech místech.

Foto: Petr Horník, Právo

Prahu trápí na mnoha místech každodenní dopravní zácpy.

Článek

Systém podle Mrázka pomocí kamer měří v určitých úsecích dobu jízdy konkrétního vozidla a podle toho vypočítá pravděpodobný čas jízdy do cílového bodu. Odlišuje informace pro osobní a nákladní dopravu.

Podle TSK tabule zvýší bezpečnost na pražských silnicích. "Neinformovaný a tudíž nervózní řidič je totiž nebezpečný sobě i svému okolí, čímž se zvyšuje možnost dopravní nehody," uvedl Mrázek.

Informace o času jízdy získají řidiči zatím na Jižní spojce od Lanového mostu k ulici K Barrandovu. Tabule jsou rovněž na úseku od křižovatky ulic K Barrandovu a K Holyni po exit Brno na Jižní spojce a na Evropské ulici směrem od Divoké Šárky k Vítěznému náměstí. "Po několika měsících tento pilotní projekt vyhodnotíme a pokud bude úspěšný, zavedeme ho i na dalších úsecích v hlavním městě," dodal Mrázek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám