Hlavní obsah

Komunisté vypárují nemocného poslance Kvapila, ČSSD to odmítla

Právo, Novinky, ada,nig, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Koalici se podařilo domluvit vypárování těžce nemocného lidoveckého poslance Tomáše Kvapila. Poté, co jeho párování v klíčových hlasováních odmítli poslanci ČSSD, obrátili se lidovci na komunisty. A ti jim vyhověli.

Článek

"Obrátil jsem se na předsedu klubu KSČM a ten vyhověl,“ oznámil ve Sněmovně šéf lidovecké frakce Pavel Severa, za což komunistům poděkoval.

"KSČM se rozhodla vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu poslance KDU-ČSL Kvapila při všech stojedničkových hlasováních s výjimkou poplatků tohoto poslance vypárovat. Jedná se o lidský přístup, kde na rozdíl od ČSSD jsou potlačeny zájmy a vítězí lidskost,“ sdělil k vypárování Kvapila šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik. 

Komunisté tak ve středu podrželi koalici již podruhé. V prvním případě pomohli ODS k odložení Lisabonské smlouvy, v druhém případě slíbili, že při hlasováních se jeden z jejich členů nezúčastní, aby se tím vyrovnal poměr sil mezi koalicí a opozicí.

Paradoxní přitom je, že zatímco velmi těžce nemocného Kvapila odmítla ČSSD vypárovat, jinak postupovala v případě poslance ODS Petra Plevy. Toho totiž vypároval hejtman-poslanec Martin Tesařík (ČSSD).  "Kolega Pleva má horečku, dohodl se s poslancem Tesaříkem na párování. Na hlasování o misích ale bude přítomen,“ řekl Novinkám šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. 

Reklama

Výběr článků

Načítám