Hlavní obsah

VIDEO: Tento týden se prudce oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nadcházející týden se v Česku očekává nadprůměrně teplé počasí. Silný vítr o síle vichřice, v horských oblastech až o rychlosti orkánu, který přes naše území projde v pondělí a úterý, přinese proudění teplého vzduchu a teploty dokonce až sedm stupňů.

Článek

V pondělí je na celém území Česka zataženo, zejména na Moravě a ve Slezsku smíšené srážky, ojediněle mrznoucí, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Teploty jsou od jednoho do pěti stupňů, v tisíci metrech kolem nuly.

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr komplikoval život řidičům (VIDEO: TV Prima)

V úterý přijde teplé jižní proudění, ráno dva až mínus dva stupně. Silnice budou především ráno klouzat.

Odpoledne se budou teploty pohybovat mezi dvěma až šesti stupni, na horách bude kolem nuly, obloha bude zatažená až oblačná. Opět zejména na Moravě se budou vyskytovat smíšené srážky nebo mrznoucí déšť.

Ve středu a ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území Česka s deštěm, ráno ojediněle s mlhami, noční teploty budou tři až mínus jeden stupeň. V průběhu dne bude až šest stupňů nad nulou.

Ve čtvrtek budou přes den tři až sedm stupňů. Tento týden bude tedy teplotně nadprůměrný, na Slovensku mají teploty vystoupit dokonce k plus 11 stupňům.

O víkendu se teploty v Česku budou pohybovat mezi jedním až pěti stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám