Hlavní obsah

Ďuričko chce založit vojsko k boji proti "mafii Kočků"

Novinky, fia
PRAHA

Podnikatel Bohumír Ďuričko, který je ve vazbě kvůli loňské vraždě Václava Kočky ml., vydal prohlášení, v němž oznamuje záměr založit vojsko, které by bojovalo proti "organizovanému zločinu rodiny Kočkových". Zároveň se prý chystá založit liberálně-konzervativní politickou stranu. Podle advokáta Kočkových Josefa Lžičaře se má prohlášením zabývat státní zastupitelství.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

"Taktiku boje pro rok 2009 jsem zvolil ve formě kobercových náletů na pozice zla. Abych dosáhl vítězství pravdy, buduji věrné a bojeschopné vojsko, které dle principu šachové partie dá této mafii Kočků a jejich pochopům definitivní mat," napsal na svých internetových stránkách Ďuričko, kterému za vraždu Václava Kočky ml. hrozí 15 let vězení.

"Bojovník nemůže být voličem sociální demokracie. Po vítězném boji bude naše vojsko základem nové politické strany, liberálně-konzervativní. Sám nedokážu nic, společně nemůžeme prohrát," uzavírá své poselství k občanům Ďuričko.

Lžičař: Je to nabádání k násilí proti Kočkovým

"To je něco tak šíleného, že nevím, co tím sledoval," sdělil Novinkám advokát  rodiny Kočkových Josef Lžičař a dodal, že o Ďuričkově prohlášení informoval Městské státní zastupitelství v Praze.

"Jsem zvědav, jak na to bude státní zastupitelství reagovat. Toto prohlášení a jeho formulaci pokládám za nebezpečné. On říká, že bojuje proti zlu, za které pokládá Kočkovu rodinu. Toto prohlášení může jisté lidi mdlého ducha podněcovat k páchání protiprávních činu ve vztahu k rodině Kočkových," uvedl Lžičař.

Ďuričko je podle Lžičaře dovedným manipulátorem, který ztratil sebereflexi a snaží se ze sebe udělat oběť. "Věřím, že ho k tomu nenavádějí advokáti, protože to by nikdo rozumný neudělal," uvedl právník Kočkových na dotaz, zda by prohlášení mohlo být součástí taktiky obhajoby.

Ďuričkovi hrozí 15 let

Hoteliér Ďuričko v pražské restauraci Monarch zastřelil třemi ranami z legálně držené pistole počátkem loňského října Václava Kočku mladšího, za což mu hrozí až 15 let vězení. On však věří, že bude zproštěn obžaloby, protože podle svých slov použil přiměřenou obranu.

Ďuričko se sice snažil dostat z vazby stížností či na kauci tří miliónů korun, nebo také požadoval kvůli možné podjatosti změnu soudce, který o jeho setrvání za mřížemi rozhodoval, ale zatím ani jednou neuspěl.

Související články

Výběr článků

Načítám