Hlavní obsah

ČSSD zvažuje, zda vypáruje poslance, který leží v umělém spánku

Právo, jov
PRAHA

Lidoveckého poslance Tomáše Kvapila v sobotu postihla mozková příhoda, je ve vážném stavu a lékaři ho udržují v umělém spánku. Jeho účast na jednání Sněmovny, které začíná příští týden, tak není možná. Vládní koalice proto požádala ČSSD, zda by poslance nevypárovala. Soc. dem. se ale zatím nerozhodla.

Článek

Vadí jí ostré výroky prvního místopředsedy ODS Davida Vodrážky a ministra vnitra Ivana Langera (ODS). „Byli jsme vládní koalicí požádáni, abychom vypárovali. Budeme to probírat na klubu příští úterý,“ řekl Právu šéf poslaneckého klubu soc. dem. Bohuslav Sobotka.

Stále ale trvá, že ČSSD chce za výroky představitelů ODS omluvu. „Tím, že jsme rozhodnutí posunuli na úterý, tak jsme vytvořili prostor, aby se zamysleli nad výroky pana Vodrážky a pana Langera,“ sdělil Sobotka.

Výroky politiků ODS zazněly v souvislosti s kauzou, kdy hejtman David Rath (ČSSD) hovořil o ekonomické politice Adolfa Hitlera. „Ten, kdo se zastává Ratha, je stejný jako on a Dryml! Stejná žumpa,“ reagoval například Langer. 

Poslanec je nadále v umělém spánku

ČSSD také nepodpoří případnou mimořádnou schůzi Sněmovny k Rathovým výrokům o Hitlerovi, kterou zvažuje ODS. „Celá ta iniciativa je snahou odvést pozornost od reálných problémů,“ uvedl Sobotka. Paroubek to označil za „hysterické gesto“.

Kvapil zůstává nadále v umělém spánku. „Ve středu by měl jít na vyšetření magnetickou rezonancí, které by mělo ukázat, jaký je stav jeho mozku,“ řekl Právu mluvčí lidovců Martin Horálek.

Anketa

Měla by ČSSD vypárovat těžce nemocného lidoveckého poslance Tomáše Kvapila
ano
62,7 %
ne
37,3 %
Celkem hlasovalo 1881 čtenářů.

Reklama

Související články

Poslanec KDU-ČSL Kvapil měl mozkovou příhodu

Poslance KDU-ČSL Tomáše Kvapila v sobotu postihla těžká mozková příhoda. "Předseda naší strany je v kontaktu s rodinou pana Kvapila, který je nyní po operaci...

Výběr článků

Načítám