Hlavní obsah

Dimun v ČSSD povýšil, stal se šéfem marketingu

Právo, jov
PRAHA

Petr Dimun, politický poradce předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, povýšil. Byl totiž pověřen vedením sekce pro styk s veřejností a marketing ČSSD, a to do 30. června tohoto roku. V úterý o tom informovala největší opoziční strana v tiskovém prohlášení.

Článek

„Vedoucím tiskového oddělení, který je pověřen komunikací s médii, zůstává Ondřej Macura,“ doplnila ČSSD. Dimun je členem strany a v minulosti byl ředitelem tiskového odboru ministerstva pro místní rozvoj a poté resortu spravedlnosti.

Dimunova kariéra na těchto ministerstvech byla spojena s působením unionisty Pavla Němce. „Za působení v těchto funkcích získal opakovaně profesní ocenění Komory PR, naposledy Tiskový mluvčí roku 2005,“ sdělila ČSSD. Vztahy mezi sociální demokracií, jejími lidmi a Dimunem však nebyly vždy tak růžové.

Paroubek dříve Dimuna kritizoval

„Pokud jde o pana Dimuna, hned při prvním setkání jsem mu, byť s úsměvem, řekl, že se mi jeho mediální politika nelíbí,“ řekl Právu v září 2005 dnešní poradce Paroubka a tehdejší Němcův náměstek Jiří Vyvadil. Mezi Dimunem a představiteli ČSSD to také jiskřilo v době, kdy se řešilo odvolání někdejší nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové. Ta byla tehdy s Dimunem ve sporu.

Paroubek, který byl v té době premiérem, vyjádřil s Dimunem nespokojenost. „S jeho osobou nejsem spokojen a dal jsem to panu Němcovi najevo,“ sdělil s v červenci 2005 tím, že však do personálních záležitostí nemíní ministrovi mluvit. „Abych tady rozhodoval o tom, kdo bude vrátným na kterém ministerstvu, to skutečně dělat nebudu,“ poznamenal.

V dubnu 2008 již Paroubek hovořil jinak. „Považuji ho za bystrého člověka,“ řekl o Dimunovi. Ten se dostal do sporu i s premiérem Mirkem Topolánkem (ODS), který jej obvinil, že stál za únikem videa ze schůzky Wiegel -Šlouf před prezidentskou volbou. Policie to nakonec nepotvrdila.

Reklama

Výběr článků

Načítám