Hlavní obsah

Kocábovou mluvčí má být moderátorka Lejla Abbasová

PRAHA

Osmadvacetiletá moderátorka Lejla Abbasová by měla být mluvčí nového ministra pro lidská práva a národnostní menšiny Michaela Kocába (za SZ). Ministr uvedl, že Abbasová se mluvčí stane na „95 procent“. Svůj štáb ale chce oficiálně předvést až na tiskové konferenci.

Článek

„Ještě to není definitivní, své spolupracovníky jsem chtěl představit až ve čtvrtek na tiskové konferenci,“ poznamenal Kocáb. Do funkce byl po ministryni Džamile Stehlíkové (SZ) jmenován v pátek.

Kocáb k důvodům svého rozhodnutí na dotaz Práva pouze poznamenal: „Možná, že by bylo lepší to říct až na té tiskovce, pomaloučku si sestavuji svůj tým.“ Abbasová, dcera české matky a súdánského otce, se do povědomí české veřejnosti dostala moderováním soutěže Big Brother televize Nova. Moderuje i v hudební televizi Óčko a České televizi.

Eva Aichmajerová, Leoš Mareš a Lejla Abbasováfoto: KORZO

Abbasová prošla i televizemi Galaxie či TV 3. Byla mluvčí Ligy etnických menšin v Česku a je koordinátorkou adopce na dálku pro Humanitární organizaci, pracovala v baru či jako obchodní zástupkyně rádia Limonádový Joe. Byla profesionální modelkou, tanečnicí i ošetřovatelkou ve františkánském klášteře.

Charita i objekt bulváru

Abbasová je častým objektem bulváru. Ten například nedávno referoval, že se rozešla se svým milencem, českonigerijským míšencem Obim (29). Místo cest do Nigérie už prý navštěvuje jen Keňu. Tam s fotografem Jakubem Ludvíkem nafotila i kalendář pro svoji nadaci Asante Kenya. Právě do Keni prý jezdí nejraději a půl roku zde žila.

Abbasová dlouhodobě spolupracuje také s fotografem Janem Saudkem. V rámci projektu na podporu ohrožených dětí, který vymyslely Abbasová a Helena Houdová, fotografoval dvanáct významných žen symbolizujících podstatu feminismu a emancipace. Kromě Abbasové mezi nimi byly například herečky Chantal Poulain a Ivana Chýlková.

V roce 2007 se Abbasovou spolu s některými českými herci vybrali Američané do filmu Letopisy Narnie 2, který se natáčel v Česku. Dostala roli kentaurky. O šoubyznysu jednou prohlásila: „Zvěrstvo! Ale živí mě, a i tam se dají najít dobří lidé.“

Politické komentáře

Moderátorka se občas vyjádřila i k politice. Například v roce 2007 se postavila proti tehdejšímu vicepremiérovi Jiřímu Čunkovi kvůli jeho vztahu k Romům. „Člověk s takovými názory by ve vládě být neměl. Obávám se ale, že není jediný,“ řekla tehdy. Jindy prohlásila: „O politiku se zajímám, ale je mi z ní smutno. Je to vysoká hra o lidech bez lidí.“

Loni představila kuchařku Jím a mládnu aneb Antiaging na talíři. „Snídala jsem sledě s hořčičnou omáčkou, jogurt a avokádo. Pro někoho možná šílená kombinace, ale já jsem z Afriky zvyklá na větší šílenosti.“

Na otázku, zda vyzkoušela drogy, nedávno odpověděla: „Zkušenosti byly, ale tím to taky skončilo. Už je to dlouho.“

Reklama

Výběr článků

Načítám