Hlavní obsah

Týden bude mrazivý a ideální pro lyžaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože o víkendu se teploty v Česku pohybovaly převážně nad nulou, mrazy nekončí. Nejen na horách, ale i v nížinách bude sněžit. V horských oblastech však bude také svítit slunce.

Foto: Petr Marek, Právo

Podmínky pro lyžování budou ideální.

Článek

"V týdnu se ochladí, i v nížinách by mělo sněžit. V pondělí zavládne inverzní počasí, nízká oblačnost v nížinách, v horských oblastech skoro jasno. Po ránu je třeba připravit se na zhoršené rozptylové podmínky," řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Teploty se budou pohybovat v noci na pondělí od minus dvou do minus šesti, na Českomoravské vrchovině a na horách bude až minus osm. Přes den bude minus jedna až plus tři. V úterý bude podobně, oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení, ranní teloty až minus šest, na horách minus 10, denní minus dva až plus dva.

Ve čtvrek bude oblačno, se sněžením na Moravě a ve Slezsku. Ranní teploty klesnou na minus tři až minus sedm, přes den bude kolem nuly.

Celý týden si mohou užít lyžaři, podmínky by měly být velmi dobré. "Teplotně je to průměrný lednový týden," dodává Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám