Hlavní obsah

Počasí do konce ledna nepotěší: déšť, sníh a teploty kolem nuly

PRAHA

Hodně oblačnosti, srážky ve všech možných skupenstvích, denní teploty lehce nad bodem mrazu a noční mírně pod nulou. Tak bude podle předpovědi meteorologů vypadat počasí až do konce měsíce ledna. Řidiče a chodce tak v nejbližší době nečeká úleva od náledí a ledovky.

Článek

"Do 15. ledna jsme byli trvale hodně podprůměrní, od neděle jsme slabě nadprůměrní a přesně v takových relacích se budeme pohybovat až do konce ledna,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu s tím, že ráz počasí v současné době udávají jednotlivé frontální systémy, které přes území Česka přecházejí každý den.

V následujících dnech očekáváme hodně oblačnosti a teploty i nadále lehce nad bodem mrazu a v nočních pod bodem mrazu. Konkrétně po ránu plus dva až minus pět stupňů, přes den se budou teploty pohybovat mezi nulou až pěti stupni,“ upřesnila Honsová.

Až do konce ledna bude převážně oblačno až zataženo. Ráno a dopoledne se budou vyskytovat srážky v podobě mrznoucího deště nebo deště se sněhem. V nížinách, kde budou teploty kulminovat na pěti stupních, to bude déšť,“ dodala s tím, že v horských oblastech by se ve zbytku týdne měly střídat srážky smíšené a sněhové, příští týden už by na horách mělo pouze sněžit.

„S trochou nadsázky se dá říct, že hrozba náledí a ledovky bude trvat až do konce měsíce,“ uvedla Honsová k varování meteorologů, které je zatím platné do pátku.

V prvním únorovém týdnu by měly teploty opět mírně poklesnout a sněžení se má vrátit i do nižších poloh. „Mrazy už ale nebudou takové, jaké máme za sebou,“ ujistila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám