Hlavní obsah

Provoz na silnicích komplikuje ledovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silničáři na řadě míst České republiky varují v úterý dopoledne před tvorbou ledovky. Až do poledních hodin se může zledovatělá vozovka vyskytovat například na silnicích Českomoravské vrchoviny či v oblasti Šumavy. Před její tvorbou varoval i Český hydrometeorologický ústav.

Článek

V oblasti Českomoravské vrchoviny se mrznoucí mlha vyskytuje na Žďársku a mrznoucí mrholení na Jihlavsku, s mlhou musejí řidiči počítat také na Havlíčkobrodsku. Na Pelhřimovsku prší.

V oblasti Českomoravské vrchoviny se mrznoucí mlha vyskytuje na Žďársku a mrznoucí mrholení na Jihlavsku, s mlhou musejí řidiči počítat také na Havlíčkobrodsku. Na Pelhřimovsku prší.

Povrch dálnice D1 přes Vysočinu je rozdílný - na Jihlavsku je vlhko, teplota vzduchu se pohybuje kolem bodu mrazu.

Také silnice první třídy jsou po chemickém ošetření vlhké. Na vozovkách druhé a třetí třídy, kromě Havlíčkobrodska, leží ujetá, zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Namrzat mohou silnice na Šumavě. Podle jihočeských silničářů by měli být řidiči obezřetní zejména na vozovkách nižších tříd. Prakticky v celém kraji na nich leží ujetá, zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Na Jindřichohradecku jízdu místy ztěžují mlhy. Hlavní tahy,které jsou ošetřované chemicky, jsou většinou mokré, přesto se na Českobudějovicku, Písecku a Prachaticku doporučuje jízda se zvýšenou opatrností.

Náledí může při mrznoucích srážkách hrozit na silnicích v hradeckém kraji. V úterý ráno pršelo například na Jičínsku.

Reklama

Související témata:

Související články

V Česku to bude klouzat, hrozí ledovka

Téměř celé území České republiky by měla v noci na pondělí pokrýt ledovka. V neděli odpoledne a večer má totiž sněžit či pršet, kvůli tomu se bude vytvářet...

Výběr článků

Načítám