Hlavní obsah

Nebezpečná ledovka bude hrozit až do úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pondělí varovali před ledovkou a mrznoucími dešti. Vzhledem k poklesu teplot pod nulu se mohou vyskytovat zmrazky a náledí, které budou přetrvávat až do úterního poledne. Doporučují omezit jízdy autem, dbát na bezpečnost by měli i chodci.

Článek

Ledovky se budou tvořit v Čechách od pondělního odpoledne, postupně se během večera a noci rozšíří i na Českomoravskou vrchovinu, na Moravu a do Slezska, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Zmrazky a náledí znamenají zvýšené nebezpečí především pro řidiče, kteří by dle doporučení odborníků měli omezit jízdy autem, v případě nutnosti jízdy sledovat zpravodajství Zelené vlny a jezdit velmi opatrně.

Podobně i chodci by raději neměli vycházet z domu kvůli hrozícímu uklouznutí a následnou zlomeninu končetiny či otřesu mozku.

Nejtepleji bude v úterý

Během pracovního týdne by se denní teploty měly držet nad nulou, zatímco v noci klesnou pod bod mrazu. Nejtepleji bude podle předpovědi ČHMÚ v úterý, kdy se teploty budou pohybovat mezi dvěma až šesti stupni, průměrné noční teploty se budou držet na hranici nuly.

Až do pátku by se pak mělo postupně ochlazovat. Průměrné denní teploty se v pátek udrží nad nulou, průměrné noční teploty by neměly klesnout pod minus čtyři stupně.

Po většinu procovního týdne bude převažovat oblačno, vyskytovat se bude déšť se sněhem. Ve středu se očekává zatažená obloha s trvajícími dešti se sněhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám