Hlavní obsah

Stav Václava Havla se podle lékařů mírně zlepšil, je ale stále vážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdravotní stav bývalého prezidenta Václava Havla, který se léčí se zánětem plic v pražské motolské nemocnici, se opět mírně zlepšil. Zůstává ale stále vážný. Řekl to v soboru šéf lékařského konzilia Martin Holcát. Havel je v nemocnici od pondělka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

"Zdravotní stav pana prezidenta je o málo lepší. Jsme ale opatrní vyjadřovat se optimisticky. Zlepšuje se po malých krocích. Stále zůstává pacientem intenzivní péče," uvedl Holcát.

Václav Havel nadále dýchá s pomocí speciální masky. Vedle klasické léčby stále cvičí a rehabilituje. Holcát uvedl, že postup se ani o víkendu nezmění a terapie bude stejná.

Dvaasedmdesátiletý Havel se v motolské nemocnici podrobil na ORL klinice drobné operaci, při níž mu lékaři odstranili zánětlivé ložisko z krku. Jeho pooperační stav ale zkomplikovalo zahlenění části pravého plicního laloku. Po celou dobu pobytu v nemocnici je bývalému prezidentovi nablízku manželka Dagmar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám