Hlavní obsah

VIDEO: ODS obvinila Paroubka, že zneužívá Kaplického smrti

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ODS v pátek označila za vrchol nevkusu a zneužití osobní tragédie k útoku na politického protivníka, když se šéf ČSSD Jiří Paroubek a stínový ministr kultury Vítězslav Jandák pustili v souvislosti s náhlým úmrtím architekta Jana Kaplického právě do občanských demokratů.

Článek

„ODS je překvapena vystoupením předních reprezentantů ČSSD Jiřího Paroubka a Vítězslava Jandáka v souvislosti s náhlým úmrtím architekta Jana Kaplického. Způsob, jakým tito vrcholní představitelé ČSSD neváhají zneužít osobní lidskou tragédii k útoku na svého politického protivníka, je projevem vrcholného nevkusu,“ uvedli v pátek občanští demokraté v tiskovém prohlášení podepsaném mluvčím Milanem Bouškou.

„Vypovídá nejen o jejich politické úrovni, ale především o nedostatku prostého lidského vcítění, ohledů a společenského taktu. ODS takový způsob politického soupeření rozhodně odmítá,“ míní největší vládní strana. ODS podle Boušky cítí nad úmrtím Kaplického hlubokou lítost a vyjadřuje rodině a přátelům soustrast.

Paroubek: Narušovali svobodu umělecké tvorby

Paroubek v pátek na tiskové konferenci v Lidovém domě odmítl, že by spojoval smrt architekta s ODS. „Řekl jsem, že politika ODS je politikou, které omezuje tvůrčí svobodu. Nic jiného,“ uvedl. Zároveň ale prohlásil, že Kaplický vnitřně těžko nesl rok trvající kampaň proti své osobě. Vyjádření představitelů ODS na adresu architekta, která zazněla v minulosti, označil Paroubek za nevhodná.

„Mé vyjádření šlo jenom v tom směru, že představitelé ODS, ať je to pan Knížák, nebo bohužel i pan prezident nebo pražský primátor, tak v zásadě se vyjadřovali takovým způsobem, že to narušovalo moji představu o svobodě umělecké tvorby,“ prohlásil šéf ČSSD.

„Faktem je, že někteří lidé, kteří se zapojili do té kampaně proti jeho návrhu, by se měli nad sebou trošku zamyslet. Včetně pana premiéra, to bych skoro zapomněl,“ kritizoval Paroubek představitele ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám