Hlavní obsah

VIDEO: O víkendu se oteplí, sníh v nížinách roztaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA
Aktualizováno

Sníh, který se v posledních několika týdnech drží nejen na horách, ale i v nižších polohách, by měl o víkendu a začátkem příštího týdne v nížinách roztát. Teploty se přes den budou pohybovat kolem nuly, navíc bude pršet. Meteorologové varovali před tvorbou ledovky.

Článek

"Zatímco dny minulé byly teplotně podprůměrné, o víkendu by se počasí mělo vrátit do normálu," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Nadcházející víkend má být nejteplejším od 26. prosince. Sníh v nížinách by měl kvůli vyšším teplotám a dešti roztát. "Není to příliš dobrý výhled pro mistrovství světa v Liberci. Je to nízko a déšť sníh poničí," doplnila.

V sobotu ráno se budou teploty pohybovat po ráno mezi -6 až -10 stupni. Odpoledne pak mezi minus třemi a jedním stupněm nad nulou. Bude oblačno a k večeru začne na Šumavě a západě Čech sněžit.

V sobotu by také měla trvat nízká oblačnost a zhoršené rozptylové podmínky. Ty trápí velká města už několik dní. V pátek byly limity prachu místy překročeny až trojnásobně.

V neděli nízká oblačnost zmizí, bude ale zataženo s deštěm, na horách se sněžením.

Na silnicích se bude tvořit ledovka

Po ránu budou teploty -5 až -1, odpoledne od mínus dvou do plus dvou stupňů Celsia. "Srážky budou na horách sněhové, od středních poloh smíšené a v nížinách s mrznoucím deštěm, na silnicích se bude tvořit ledovka," řekla Honsová.

"Vyšší pravděpodobnost výskytu mrznoucích srážek a následné tvorby ledovky je v Plzeňském a v Jihočeském kraji, nejnižší v Ústeckém a v Libereckém kraji. Další, výraznější výskyt mrznoucích srážek se očekává v neděli a v noci na pondělí a to na většině území ČR," uvedl Český hydromoteorologický ústav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám