Hlavní obsah

VIDEO: Stav Havla se zlepšil, navštívil ho prezident Klaus

PRAHA
Aktualizováno

Lékařské konzilium, které dohlíží na léčbu bývalého prezidenta Václava Havla, ve čtvrtek oznámilo, že se Havlův stav mírně zlepšil. I nadále však trvá nebezpečí, že by se zánět mohl rozšířit i na druhou plíci. Bývalou hlavu státu navštívil prezident Václav Klaus a také Havlův bratr Ivan.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Havel

Článek

Ošetřující lékařka, primářka motolského oddělení ARO Martina Pelichovská, řekla, že u Havla přetrvává únavnost, která mu nedovoluje být větší část dne bez ventilační podpory.

.:Ředitel nemocnice Miloslav Ludvík, vedoucí lékařka Martina Pelichovská, přednosta Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku Jan Betka a přednosta Kliniky rehabilitace Pavel Kolář.foto: Právo/Michaela Říhová

 Podle lékařů se konzilium sejde i v pátek. Léčba by měla být konstantní, lékaři nicméně nevyloučili, že dojde ke změně antibiotik, které jsou exprezidentovi podávány. Změnit by se podle nich mohl i způsob podpory výživy.

Dagmar Havlová: chtěli bychom poděkovat všem za povzbuzující zprávy. Zdroj: TV Prima

Havla vedle manželky Dagmar ve čtvrtek navštívil i stávající prezident Václav Klaus. Podle lékařů byl Havel touto návštěvou, která trvala zhruba 20 minut, potěšen. Kolem poledne za exprezidentem zavítal i jeho bratr Ivan. Lékaři s ohledem na pacientův stav další návštěvy nedoporučují.

Havla prý velmi potěšila středeční reakce europarlamentu který mu popřál uzdravení.

Havla navštívil prezident Klaus. Zdroj: TV Prima

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Václav Havel je v nemocnici

Bývalý český prezident Václav Havel je od pondělí hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici v Motole, kam byl přijat k operačnímu zákroku kvůli zánětlivému...

Výběr článků

Načítám