Hlavní obsah

V Brně prasklo několik potrubí, tisíce lidí byly bez vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

V brněnských čtvrtích Komín a Bohunice bylo od sobotního rána několik tisíc lidí bez vody. Kvůli mrazu tam prasklo hned několik vodovodních potrubí. Oznámil to dispečink Brněnských vodáren a kanalizací. Většinu bytů v Komíně i v Bohunicích se podařilo během odpoledne znovu napojit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Jedno potrubí prasklo v Řezáčově ulici, další havárie je v Rolnické, tam je bez vody asi pět panelových domů,“ řekl Novinkám pracovník dispečinku Brněnských vodáren a kanalizací.

Kromě Řezáčovy ulice byli ve čtvrti Komín bez vody i obyvatelé Urbánkovy a Včeličkovy ulice a také Olbrachtova náměstí.

.: Potrubí prasklo v části Komín a v části Bohunice

Podle pracovníka dispečinku by potrubí mohlo být kkompletně opraveno do sobotního večera. Na místě byly od rána pracovní čety, které se snažily havárii opravit. Vodárny prozatím přistavily v postižených lokalitách cisterny.

Potrubí v posledních dnech praskají v důsledku silných mrazů, které na našem území panují. V týdnu bylo například krátkodobě bez vody několik tisíc lidí v oblasti pražských Dejvic, Střešovic a Bubenče.

Reklama

Výběr článků

Načítám