Hlavní obsah

Kyvadlo na Letné se zastavilo pod tíhou eurovýzdoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kyvadlo na pražské Letné, které bylo využito pro výzdobu v souvislosti se zahájením českého předsednictví EU, od středečního večera nefungovalo. Pražská správa nemovitostí, která kyvadlo vlastní, oznámila, že došlo k poruše převodovky. Porucha byla odpoledne opravena.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Kyvadlo zradila převodovka.

Článek

Pracovnice Pražské správy nemovitostí Novinkám potvrdila, že firma problémy zaznamenala již v průběhu středy. "Došlo k poruše převodovky," ozřejmila důvody, proč se metronom zastavil.

Problémy podle všeho způsobila výzdoba, která na něj byla navěšena v souvislosti se zahájením českého předsednictví. Ve čtvrtek před šestnáctou hodinou bylo již kyvadlo opět v provozu.

Kyvadlo na místě někdejšího Stalinova pomníku rozhýbal pokynem z mobilního telefonu o silvestrovské půlnoci vicepremiér pro evropské záležitosti Alexandr Vondra, který tímto krokem symbolicky odstartoval české šéfování evropské sedmadvacítce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám