Hlavní obsah

Dryml se omluvil za své výroky v kauze s Orgoníkovou

Novinky, jov
PRAHA
Aktualizováno

Senátor ČSSD Vladimír Dryml se ve středu večer omluvil za své výroky, které vyřkl v souvislosti se svou kauzou z posledních dnů. Zopakoval, že případ byl provokací a že se odmítá vzdát funkce senátora a vicehejtmana Královéhradeckého kraje.

Článek

Dryml si měl objednat u fiktivního detektiva kompromitující materiály na stranickou kolegyni, poslankyni a předsedkyni krajského výkonného výboru ČSSD v Hradci Králové Hanu Orgoníkovou.

„Chtěl bych se omluvit předsedovi strany, celé ČSSD i všem na veřejnosti, kterých se dotkly některé mé nešťastné výroky,“  prohlásil Dryml ve středu večer. Senátor v minulých dnech hovořil například o totalitě v ČSSD, Paroubkovi vzkázal, že jej také nevyzýval k odstoupení, když „bylo střílení u Kočků“, přirovnával se k Miladě Horákové. Včera tvrdil, že to bylo způsobeno tím, že byl „pod určitým mediálním tlakem“.

O Drymlovi jednali senátoři

Drymla k rezignaci vyzval hejtman Lubomír Franc, ostatní hejtmani i vedení ČSSD. Ve středu o něm jednal senátorský klub strany. O jeho vyloučení ale nerozhodl. Počká na čtvrteční schůzku Drymla s předsedou strany Jiřím Paroubkem.

„Tu záležitost jsme přerušili. Přijali jsme omluvu pana Drymla za některé jeho nešťastné výroky. A vyčkáme jednání pana Drymla s předsedou strany, jednání politického grémia a především řešení celé situace v Královehradeckém kraji,“ informoval po jednání senátorského klubu sociální demokracie jeho šéf Petr Vícha. 

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení ČSSD chce Drymlovu rezignaci

Předsedové Krajských výkonných výborů ČSSD, hejtmani z řad ČSSD a místopředseda strany Milan Urban vyzvali v úterý senátora Vladimíra Drymla k rezignaci...

Výběr článků

Načítám