Hlavní obsah

Senátor Dryml už je skoro sám proti všem

Právo, ner, pra
PRAHA

Vladimíra Drymla (ČSSD), senátora a náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje po aféře, podle které si údajně měl objednat u fiktivního detektiva kompromitující materiály na stranickou kolegyni, poslankyni a předsedkyni krajského výkonného výboru ČSSD v Hradci Králové Hanu Orgoníkovou, opouštějí postupně straničtí kolegové i spolupracovníci.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Vladimír Dryml (ČSSD)

Článek

Signál k otevřenějším a jednoznačnějším postojům dal v sobotu Jiří Paroubek po návratu z rakouské dovolené tím, že přitvrdil a Drymla vyzval k odchodu ze senátního klubu ČSSD.

Dryml sám kauzu považuje za vykonstruovanou a přímo k případu se nevyjadřuje do jeho vyšetření. V neděli nebral žádný ze svých mobilních telefonů, v sobotu však Právu sdělil, že se stal nepříjemným proto, že začal řešit některé podezřelé kauzy v rezortu zdravotnictví na krajském úřadu. „Někomu jsem se stal nepohodlným, ale voličům jsem slíbil, že pořádek v krajském zdravotnictí udělám,“ řekl Dryml.

„Nechci nikoho soudit bez dostatku informací. Pokud ale pan Dryml nenavrhne své vysvětlení na klubu, bude to jistě navrženo jako bod jednání někým jiným,“ vyjádřila se místopředsedkyně Senátu a bývalá předsedkyně klubu sociálnědemokratických senátorů Alena Gajdůšková.

„Pokud se potvrdí informace z médií, tak je to selhání pana Drymla. Pak by bylo dobré, aby skončil ve funkci vicehejtmana i radního,“ řekl ČTK hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD). „Neumím si představit, že budu sedět u stejného stolu s mužem, který si objednával mou politickou likvidaci,“ reagoval královéhradecký radní Helmut Dohnálek (NK ED), když se dozvěděl, že Dryml údajně sháněl kompromitující materiály i na něj.

Názory spolustraníků Drymla z východních Čech se různí. Od kategorického požadavku okamžitého odchodu, protože Dryml se stal neřízenou střelou, neohlíží se ani vpravo ani nalevo a jde jen za svým osobním cílem, po názor, že Dryml jen naběhl na vidle provokatérovi a za hloupost se platí. Všichni by uvítali jeho odchod z politiky alespoň na dobu, než se situace vyjasní.

Reklama

Výběr článků

Načítám